14 juli 2019 / Tijdelijke ledenstop

BELANGRIJK !!!


Graag willen wij uw aandacht en begrip voor het volgende:

Ledenstop

De Gein Express raakt steeds populairder bij de inwoners van Nieuwegein. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Het nadeel van een groter ledenbestand is echter dat veel uitjes snel vol zijn. Dat heeft u bij het boeken waarschijnlijk wel gemerkt.

Het bestuur heeft daarom besloten tot een tijdelijke ledenstop. We willen u niet teleurstellen. Ons primaire doel is en blijft om de eenzaamheid onder 55plussers te bestrijden en u een leuke dag te bezorgen.

Maximaal 3 uitjes

Om dezelfde reden moeten we helaas het aantal boekingen per klant gaan spreiden.

Vanaf september zullen we daarom de volgende noodmaatregel hanteren: Direct na de uitgave van het nieuwe maandprogramma mag u maximaal 3 uitjes doorgeven.

Een week later kunt u ons weer bellen of mailen over eventuele vrije plaatsen.
We hopen dat we op die manier de wachtlijsten kunnen inkorten.

Het plaatsen op de reservelijst blijft altijd mogelijk, want natuurlijk zullen we de uitjes waar veel vraag naar is blijven herhalen.

We vertrouwen op uw begrip!

 

NB De tijdelijk ledenstop geldt niet voor de Stadspassers, die op de zaterdag willen meegaan.

 

 


 

8 september 2019 / 4 augustus 2019 / Geen afbeeldingen meer mogelijk tussen de tekst

Beste leden, door ingrijpen van de website eigenaar, kunnen er helaas geen afbeeldingen meer geplaatst worden tussen de teksten.

Dit schijnt een technische oorzaak te hebben.

Ik hoop dat u daar begrip voor heeft.

We zijn echter volop bezig iets anders te verzinnen om u toch weer een mooie site te kunnen leveren. 

Met vriendelijke groet, Ad Vos webmaster.

 

 


 

26 april 2019 / Angela Kok is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau


Angela Kok-Luijsterburg is vanaf nu: Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat heeft ze o.m. verdiend door bij de Gein Express het maandprogramma en de begeleiding van diverse uitjes te verzorgen. Tevens is zij lid van de stuurgroep.

Daarnaast is Angela ook al 15 jaar als vrijwilliger actief bij de de Katholieke Bond voor Ouderen (afdeling Nieuwegein/Vianen). Zij is lid van diverse commissies, organisator van allerlei activiteiten en zet zich in voor de Service-lijn waar leden met vragen terecht kunnen. Angela is sinds 2016 ook bestuurslid van de KBO-afdeling.

Ook is zij patiëntvervoerder bij het Antonius Ziekenhuis.

Angela kreeg in De Kom de onderscheiding opgespeld door de burgemeester van Nieuwegein de heer F. Th. J. M. Backhuijs.

 

 

  

 


 

9 maart 2019 Prachtig gemaakte cartoon van Jos van Rossum en Ad Visschers vanwege de gewonnen hoofdprijs
_______________________________________________________________________________________________________________________________

9 maart 2019 / Gein Express wint hoofdprijs

Links: Ad Visschers, voorzitter Gein Express en Jos van Rossum lid van de Stuurgroep.

Op 9 maart was de uitslag van de ING-actie om in aanmerking te komen voor een donatie onder de kreet van “Help Nederland vooruit”. 

Van de 596 aanmeldingen bij het regiokantoor van de ING in Nieuwegein, was de Gein Express bij de vijf genomineerden. Met 451 stemmen is de Gein Express winnaar geworden met de hoofdprijs van 5000 euro. Nummer 2 was het project de “inlooplunch” uit Harmelen met 284 stemmen. Het verschil in het aantal stemmen laat zien dat de Gein Express met kop en schouders winnaar is geworden. Het bedrag wordt gereserveerd voor straks weer een nieuwe bus.

De Gein Express is in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds sinds begin 2012 actief in Nieuwegein. Een project met circa 40 vrijwilligers. Maandelijks is er een nieuw maandprogramma waarbij de ouderen een keus kunnen maken om dagelijks op stap te kunnen. De ouderen worden thuis opgehaald en later weer thuis gebracht.

Voor meer informatie over de Gein Express kan contact worden opgenomen met Gery Eikelboom, te bereiken onder 06 21 23 49 93 of kijk op de site www.geinexpress.nl.

 

 

 


 

2. feb, 2019

Gezamenlijk uitje Gein Express + Zender Express.

Vorige week hebben wij met de Gein Express + Zender Express een gezamenlijk uitje georganiseerd.

De begeleider uit IJsselstein, Hans van Neutegem, heeft daar een verslagje van gemaakt en het op hun website gezet. Zie onderstaand!

Het gaat over het uitje op 23 januari naar het Bakkerijmuseum in Oosterhout.

De link naar de website is:

Kopiëer deze link ▼ naar uw browser. http://zenderexpress.nl/bakkerijmuseum-23-januari-2019/

U ziet op de site ook de leuke door Hans gemaakte foto's.

Deze foto's vind u ook op deze site onder fotoalbum - 2019.
_______________________________________________________________________________

2. feb, 2019

Filmpje kerstontbijt Gein Express

Tijdens het kerstontbijt van de Gein Express bij Frisse Blikken is er een filmpje opgenomen. Mochten jullie het leuk vinden om te zien dan kan via bijgaande link.

Kopiëer de link ▼ even naar uw browser.
https://youtu.be/_wYTNb_GGD8


______________________________________________________________________________

Attentie! Druk- en portokosten s.v.p. pas ná 1 januari 2019 overmaken s.v.p.

1. dec, 2018

Druk- en portokosten 2019

Zoals u weet zullen in 2019 de tarieven van PostNL weer gaan stijgen. Daarom is het bestuur genoodzaakt om uw bijdrage voor het toezenden van het maandelijkse programma te verhogen van € 12,50 naar € 13,50. We hopen dat u daar begrip voor heeft.

De penningmeester verzoekt u vriendelijk om de kosten voor drukwerk en porto ad € 13,50 pas ná 1 januari 2019 over te maken. U kunt dat doen op rekeningnummer NL95 RABO 0166 109 487 ten name van de Stichting Gein Express onder vermelding van ‘Portokosten 2019’.

Adreslabel aan rollator
Maakt u gebruik van een rollator? Dan weet u als geen ander hoe belangrijk dit hulpmiddel voor u is. U kunt hem niet meer missen! Daarom vragen wij u vriendelijk om een adreslabel aan uw rollator te hangen.
_______________________________________________________________________________

18. aug, 2018

Foto's uitjes 2018

Beste leden, de foto's van uw uitjes in 2018 zijn bijgewerkt!

En u weet het nog wel, klik rechts op MEER, dan op 2018 en geniet nogmaals van uw uitjes.
_______________________________________________________________________________

30 sept. 2017 / Persbericht

Mevrouw de Kruif en Gery Eikelboom

500ste inschrijving Gein Express!

Na de start van de Gein Express in 2012 en tevens het 1e lustrum dit jaar is de 500ste inschrijving bereikt.

Mevrouw de Kruif uit Jutphaas is degene die zich als 500ste heeft aangemeld, namens het bestuur hebben Gery Eikelboom (projectleider) en Ad Visschers (voorzitter) haar gefeliciteerd en verrast met een bloemetje ter verwelkoming als nieuw lid.

De Gein Express is een samenwerkingsproject met het Nationaal Ouderenfonds om voor ouderen in Nieuwegein, dagelijks uitjes te verzorgen met mede als doel eenzaamheid en isolement voor hun te doorbreken.

De ouderen worden thuis opgehaald en na het uitje weer terug gebracht. Iedere maand is er nieuw programma.

De Gein Express heeft zo’n 40 vrijwilligers aan begeleiders en chauffeurs die iedere dag zorg dragen voor de ouderen tijdens het uitje.

Wilt u als ouderen meer weten of zich aanmelden voor de Gein Express, dan kunt u contact op nemen met Gery Eikelboom, te bereiken op tel. 06 21 23 49 93 of per e-mail stichtinggeinexpress@hotmail.nl

  

  


 

23 april 2017 - Diverse interviews met leden en vrijwilligers

Stadspashouders en vele anderen blij met de

Gein Express

 

Chauffeur Jos van Rossum en Stadspashoudster Stea Westerveld vertellen er meer over.

De Gein Express is een organisatie die tochtjes aanbiedt aan mensen die er, om wat voor reden dan ook, niet meer zelfstandig op uit kunnen gaan of die daar te weinig geld voor hebben. De organisatie beschikt over één bus die de gasten thuis komt halen en brengen. Het gaat om activiteiten in Nieuwegein maar ook ver daar buiten. In maart staan bijvoorbeeld reisjes gepland naar de Pasar Malam in Rijswijk, naar de basiliek van Oudenbosch, een stadsbezoek aan Zutphen en nog veel meer.

Dagelijkse tochtjes

Chauffeur Jos van Rossum: ‘De bus rijdt vrijwel dagelijks ergens in het land en zelfs in het buitenland. Zo gaan we binnenkort met de Stadspashouders naar Kleve in Duitsland. Behalve de chauffeur is er in de bus altijd iemand aanwezig die de zeven passagiers begeleidt. We helpen de mensen met in- en uitstappen, regelen lunches e.d. en zorgen voor gezelligheid. Dat laatste is overigens vaak niet nodig omdat de passagiers daar zelf al voor zorgen. Veel gasten kennen elkaar van eerdere uitjes.’ Gebruikster Stea Westerveld: ‘Dankzij de reisjes heb ik zelfs nieuwe vriendinnen gekregen. We zoeken elkaar op, eten bij elkaar, maken het gezellig. En daar ben ik heel blij mee, want ik ben al jaren alleen, dus dan is het gezelschap van leuke mensen heerlijk.’

Vierhonderd gebruikers

Dat is precies de bedoeling van de Gein Express: mensen uit hun isolement halen en in contact brengen met andere mensen. De organisatie bestaat vijf jaar en is opgericht door Ad Visschers en Harry Rietveld. In IJsselstein bestond al iets dergelijks en het leek hen een goed idee dat ook in Nieuwegein van de grond te krijgen. Dat is gelukt. Dankzij subsidie van de gemeente en door sponsoring kon er een bus worden aangeschaft en zijn de tochtjes begonnen. Eerst regionaal en op kleine schaal maar inmiddels heeft de organisatie twintig chauffeurs en twintig begeleiders in dienst, allemaal op vrijwillige basis. Daarvan maken ongeveer vierhonderd Nieuwegeiners, tegen een geringe vergoeding, gebruik.

Ontroerend

Jos: ‘Op zaterdag rijden we voor mensen met een Stadspas. Die mensen hebben vaak minder te besteden dus die hoeven niets te betalen.’ Stea: ‘Geweldig is dat, want anders zou ik lang niet zo vaak mee kunnen als nu. Ik kijk echt uit naar de dagjes uit. Ik ga ongeveer twee keer per maand mee maar als het zou kunnen, zou ik nog veel vaker gaan.’ Jos: ‘ Je maakt mensen heel blij. Hun diepe dankbaarheid voor een dagje uit kan me echt ontroeren. Daar doe je het voor. Met elkaar en voor elkaar.’

 

 


 

14 apr. 2017 - Mevrouw Christien Mewe (deelnemer BPB, 84 jaar) / Mevrouw Angela Kok (vrijwilliger BPB, 69 jaar)

Inleiding deelnemer:

Als gast van het eerste uur was mevrouw Mewe (84) bij de geboorte van de BoodschappenPlusBus in Nieuwegein. Dit jaar viert de Gein Express haar 5-jarig jubileum en nog steeds is mevrouw Mewe van de partij. “Thuis zit ik tegen de muren aan te kijken en staat er een foto om tegen te praten. De bus brengt mij zoveel gezelligheid. Ik meld mij dan ook graag aan voor uitstapjes,” vertelt mevrouw Mewe.

Gevraagd naar haar favoriete uitstapje, is haar antwoord heel duidelijk: “Alle ritjes zijn even leuk. Een bezoekje aan de dierentuin vond ik extra leuk, maar ieder uitstapje is een belevenis. In de bus is het eigenlijk altijd gezellig. Samen met de andere deelnemers, maar zeker ook met de gastvrouw en de chauffeur, die altijd klaarstaan om een helpende hand of een luisterend oor te bieden.

Inleiding vrijwilliger:

Angela Kok (69), vrijwilliger, vertelt dat het aanbod van de uitjes de ouderen moet aansporen om mee te gaan. Angela zorgt met een collega-vrijwilliger voor een zorgvuldige samenstelling van het programma en stelt tevens het tarief vast, want dat moet gunstig zijn. “We doen ons best om iedere oudere maandelijks iets te bieden dat aansluit bij zijn of haar wensen. De rondritten en de stadsbezoeken zijn vaak populair en snel volgeboekt.”
Zodra het nieuwe maandprogramma bekend is, is het bal aan de telefoon. “Alle deelnemers willen zich dan tegelijk aanmelden voor de nieuwe uitjes” lacht Angela.

Ook vrijwilligers genieten

De uitjes variëren van een rondrit door de omgeving, een boottocht, een etentje of een bezoek aan een museum, stad of tuincentrum.
Angela straalt als ze vertelt over de uitstapjes en hoe ook de vrijwilligers daarvan genieten. Als vrijwilliger leer je nieuwe mensen kennen, ga je mee op uitstapjes met een leuke of bijzondere bestemming en geniet je van de sfeer onderweg.

100 ritjes met de bus

Dat mevrouw Mewe een liefhebber is van uitjes blijkt wel uit haar opstapgedrag. Bij de 100ste rit is ze extra in het zonnetje gezet. Nooit verlaat mevrouw Mewe als eerste het feestje. Ze is meestal de eerste die opgehaald wordt en de laatste die door de BoodschappenPlusBus wordt thuisgebracht. “Dat komt natuurlijk door de locatie waar ik woon, maar ik ben daar zeker blij mee”, lacht ze.

Nieuwe vrienden door de BoodschappenPlusBus

In de bus komt mevrouw Mewe eigenlijk geen oude bekenden tegen, alleen mensen die ze eerder nog niet kende. Zo heeft mevrouw Mewe veel nieuwe contacten gelegd. “Een aantal van de mensen die ik tijdens de ritjes met de BoodschappenPlusBus heb ontmoet, komt zelfs bij mij thuis over de vloer. Met Oud & Nieuw bijvoorbeeld. Mijn zoon en schoondochter waren bij mij toen er werd aangebeld. Iemand die ik uit de bus ken, kwam binnen en omhelsde mij enthousiast. Mijn schoondochter vroeg: ’Wie zijn dat allemaal’, en toen vertelde ik over de bus.
“En op mijn verjaardag en in de periode dat ik ziek was, heb ik veel reacties ontvangen van andere deelnemers uit de bus. Veel mensen belden of stuurden kaartjes. Dat deed mij allemaal heel erg goed”, zegt mevrouw Mewe. Dan merk je dat ze je echt niet vergeten, ondanks dat je er even een tijdje tussenuit bent.

Gein Express is geoliede machine

Net als mevrouw Mewe is ook Angela vanaf het eerste uur betrokken bij de BoodschappenPlusBus in Nieuwegein. Toen Angela hoorde over de introductie van de BPB gaf ze zich direct op als vrijwilliger en werd later ook actief in de stuurgroep.
“Nu, 5 jaar later, zijn bestuur en vrijwilligers een goed geoliede machine. Sámen zorgen wij ervoor dat de BPB in Nieuwegein 7 dagen per week kan rijden. Iedere vrijwilliger houdt zich bezig met de dingen waar hij of zij goed in is, eenieder kan zijn eigen talenten inzetten. Als vrijwilliger krijg ik veel vrijheid van het bestuur en dat vertrouwen is heel prettig.”

Vrolijke herkenning bij binnenkomst

Angela doet het werk met liefde. “Het is écht heel leuk”, zegt ze. Vooral het werken met ouderen, het omgaan met mensen, is haar inspiratie. “In het begin was het spannend omdat je allemaal nieuwe klanten hebt. De ouderen kennen elkaar dan nog niet. Inmiddels kan ik wel spreken van een ‘vrolijke’ herkenning als ze de BoodschappenPlusBus binnenkomen. ’Ben jij er ook? Oh, wat gezellig!’

Een warm bad voor nieuwelingen

Nieuwe ouderen probeert Angela er altijd bij te betrekken. “Dan ga ik ernaast zitten en hoor hun verhaal aan. De meeste dames zijn hun man verloren. Dat is iets wat je onderweg veel hoort en die dames hebben steun aan elkaar”, gaat Angela verder.
Voor mevrouw Mewe was het eerste ritje als nieuweling met de BPB niet spannend. Als rasechte Amsterdamse is ze niet verlegen aangelegd en legt vrijwel direct contact met anderen. “Het klikt eigenlijk altijd meteen met de dames (en af en toe ook heren) met wie ik in de bus zit. Heel leuk!”

Persoonlijke band met de deelnemers

Angela beleeft, naast het contact met haar collega’s, het meeste plezier aan de contacten met de gasten. Ook voor haar als vrijwilliger zijn de busritten echte uitstapjes. “De dankbaarheid van de deelnemers ontroert mij iedere keer weer”. Angela vertelt dat ze met veel deelnemers ook een band heeft opgebouwd. “Weet je wat het is? Je kent hun verhaal, je weet wanneer iemand ziek is of dat er een ander probleem speelt. Ja je moet wel goed je grenzen bewaken, want deze functie vraagt veel van je. Maar ondanks dat geniet ik er enorm van”.
Inmiddels kunnen de vrijwilligers ook goed inschatten welke deelnemers zich voor welke uitjes willen opgeven. De een wil graag mee met etentjes, een ander bezoekt liever een museum.

 

 


 

14 apr. 2017 - Mevrouw Elly de Groot

Auteur: Lieke van der Pas

Elly de Groot (87) gaat samen met haar man geregeld op pad met de BoodschappenPlusBus. “Ik kan niet makkelijk met het openbaar vervoer reizen in verband met mijn rollator. Dan sta ik zo te stuntelen. De BoodschappenPlusBus biedt dan uitkomst.” Ontdek waarom mevrouw de Groot het liefste met de BoodschappenPlusBus gaat.

Voor herhaling vatbaar

Bijna 5 jaar geleden is mevrouw de Groot in aanraking gekomen met de BoodschappenPlusBus. “Iemand uit mijn yogaklas was toentertijd bezig met het opzetten van de bus. Ik ging toen nog zelfstandig op pad. Maar een paar jaar later heb ik tegen mijn man gezegd: ‘Laten we eens proberen hoe het is.’ En het beviel erg goed! Nu gaan we regelmatig mee. Er is wel veel animo voor bepaalde uitjes, dan val je soms net buiten de boot. Maar deze maand mogen we wel 4 keer mee!”

Wereldreizen

“Vroeger reisde ik heel veel. Onze dochter zat veel in het buitenland. Ik ben naar Afrika en Azië geweest en volgens mij heb ik alle landen in Europa wel gehad. Ik kan wel zeggen dat ik een heleboel heb gezien. Maar dat houdt op een gegeven moment op. En dan ga je met de BoodschappenPlusBus mee. Een rondje door de Betuwe ofzo, ook leuk!”, lacht mevrouw de Groot.

Voor elk wat wils

Mevrouw de Groot gaat altijd samen met haar man op pad met de BoodschappenPlusBus. “Het aanbod in uitjes is divers; er is voor elk wat wils. Tegenvallers hebben we in al die jaren nog niet gehad. Met de bus komen we op plekken waar we normaal niet zo gauw komen. Ikzelf ga het liefst mee met uitjes die zich in de natuur plaatsvinden, of naar een interessant museum. Mijn man daarentegen gaat het liefst ergens eten. Hij is erg doof, maar als we in zo’n restaurantje aan het eten zijn, geniet hij zó ontzettend van het heerlijke eten!”

Gewicht in goud

“Ik bezit zelf een 45 kilometer autootje, het is vooral een boodschappenwagentje. Ik tour ermee door de buurt, maar niet verder. Ik vind het verkeer soms onduidelijk. Dus als ik verder weg wil ben ik aangewezen op het openbaar vervoer of de BoodschappenPlusBus. Maar het openbaar vervoer is zo’n gestuntel met mijn rollator, dat ik hier niet graag gebruik van maak. Het fijne aan de BoodschappenPlusBus is dat je thuis wordt opgehaald en netjes wordt teruggebracht. De chauffeurs en begeleiders helpen me met mijn rollator en met het instappen. Daarnaast creëren ze ook altijd een leuke sfeer. Sommige begeleiders zijn hun gewicht in goud waard!”, vertelt mevrouw de Groot enthousiast.

Laagdrempelige oplossing

Het openbaar vervoer kan voor veel ouderen een drempel zijn om uitstapjes te maken. De BoodschappenPlusBus biedt dan uitkomst. Ouderen als mevrouw de Groot worden thuis opgehaald en teruggebracht door behulpzame vrijwilligers. Zij kunnen zonder zorgen genieten van een dagje uit!

 

 


 

Maart 2017, eerste Lustrum Gein Express

11 dec. 2016

In maart 2017 vierden we het eerste lustrum van de Gein Express.

Een mijlpaal! In die 5 jaar zijn wij uitgegroeid tot een volwaardige PlusBus, die élke dag tot volle tevredenheid van de klanten rijdt.

We werken met een vast team van enthousiaste vrijwilligers, die er alles aan doen om u een prettige dag te bezorgen.

Foto’s van de uitjes vindt u op onze website.

Ook vragen wij ons af of u uw ervaringen weleens op papier zet.

Is dat het geval, mogen wij dan met u meelezen?

Stuur uw verslagje maar op naar Gery, dan zullen wij ervoor zorgen dat óók uw verhaal op de website komt. Op die manier kan iedereen meegenieten!

 

 


 

Jan. 2017 - Ook in het nieuwe jaar

kunnen wij u weer foto's laten zien van de door u gemaakte uitjes. Klik op Meer, (rechts bovenaan de balk) en dan op 2017 en u kunt weer genieten van de resultaten.

 

 


 

4 dec. 2016 / Brrrrr, Rinus moest de bus ijsvrij maken

 

 

 

 

4 dec. 2016 Onze chauffeur Rinus van Engelen, die de bus ijsvrij moest maken. Hij is vandaag met onze gasten naar de Pannenkoekenboot in Amsterdam geweest.

 

 


 

Papieren programmaboekje

1. mei, 2016

Maandprogramma:

Wilt u het papieren programmaboekje per post ontvangen? Dan betaalt u
€ 12,50 per jaar voor porto en drukwerk.
Als u dit bedrag heeft overgemaakt op onze bankrekening, dan krijgt u het boekje automatisch toegezonden.
Het rekeningnummer van de Stichting Gein Express is
NL95 RABO 0166 109 487.

Uitwisseling:

1. mei, 2016

Op initiatief van het Ouderenfonds is er een groepje gevormd van Plusbussen die elkaar hun maandprogramma toezendt.
De bedoeling is om gebruik te maken van elkaars ideeën en zodoende inspiratie op te doen voor nieuwe uitstapjes.
Natuurlijk doet uw Gein Express hier aan mee!

14 november 2015 - Nieuwe site van ’Gein Express’

 

Uit de Molenkruier van 26 november 2014

De stichting Gein Express beschikte nog niet over een eigen website, maar dat is nu anders. Sinds 14 november 2014 is de site in de lucht en te vinden op www.geinexpress.nl. met informatie over het maandprogramma, de vrijwilligers, het bestuur, een cadeaubon en het laatste nieuws waar te lezen is dat de Gein Express de Award 2013 heeft gewonnen als beste vrijwilligersorganisatie in Nieuwegein.

De Gein Express verzorgt sinds maart 2012 dagelijks, ook op zondag, uitjes voor ouderen in Nieuwegein, het is een samenwerkingsproject met het Nationaal Ouderenfonds, de laatste twee jaar bekend via RTL 4 met ’Geer en Goor’, waarbij aandacht wordt gevraagd voor ouderen in het kader van eenzaamheidsbestrijding.

Inmiddels maken bijna vijfhonderd ouderen in Nieuwegein gebruik van de Gein Express.

Iedere maand is er aan nieuw maandprogramma, de ouderen worden thuis opgehaald en na het uitje weer teruggebracht. Ook is er een cadeaubon, met de feestdagen in zicht een goed idee om een oudere hiermee te verrassen.

Wilt u informatie hebben of weten waar u zich kunt aanmelden, kijk dan op onze site www.geinexpress.nl

of bel:

Gery Eikelboom op 06 21 23 49 93, hij is te bereiken op dinsdagochtend van 9 -12 uur en op donderdagmiddag van 13 - 16 uur. E-mailen kan ook, dat doet u via stichtinggeinexpress@hotmail.nl

 

 


 

 

De ’Gein Express’ lanceert eigen website 

Uit het AD van 24 november 2014

De stichting Gein Express beschikte nog niet over een site, maar dat is nu anders.

De site is in de lucht. Op de nieuwe site staat meer informatie over het maandprogramma, de vrijwilligers, het bestuur en meer.

De Gein Express verzorgt sinds maart 2012 dagelijks, ook op zondag, uitjes voor ouderen in Nieuwegein. Het is een samenwerkingsproject met het Nationaal Ouderenfonds, waarbij aandacht wordt gevraagd voor ouderen in het kader van eenzaamheidsbestijding.

Inmiddels maken bijna 500 ouderen in  Nieuwegein gebruik van de Gein Express. Iedere maand is er een nieuw programma. De ouderen worden thuis opgehaald en na het uitje weer teruggebracht.

 

 


 

 

'Het busje komt zo'

Uit de Molenkruier van 18 juni 2014

Van Bossche Bollen eten in Den Bosch tot een bezoek aan de paardenmarkt in Beusichem: het busje van de Gein Express brengt Nieuwegeinse ouderen overal.

Christien Meeuwe (81) was al 107 keer van de partij, vaak onder begeleiding van gastvrouw Conny van der Wal (51).

Christien: 'Een uitje met de Gein Express sla ik bijna nooit af. Zeker vijf keer in de maand ga ik mee.'

Conny: 'Als gastvrouw wil ik dat alle deelnemers een leuke dag hebben. Niets hoeft alles mag.'

Christien: 'Na het overlijden ven mijn man wilde ik niet achter de geraniums blijven zitten. Met de Gein Express kom ik overal. We bezoeken musea, markten en bijzondere plekjes, zoals Kinderdijk. Prachtig hoor, die molens!"

Conny: 'De gastvrouwen en chauffeurs van de Gein Express zijn vrijwilligers. Met elkaar vormen we een fijn team.'

Christien: 'Maar het allerbelangrijkste is de gezelligheid: we kletsen wat af met elkaar. Soms vergeten we gewoon naar buiten te kijken!'

Conny: 'Voor mij is elk uitstapje een feestje. Ik vind het heerlijk om de mensen te zien genieten.'

Christien: ’s Ochtends haalt het busje je thuis op en ’s avonds zet het je weer af. Ideaal.'

Conny: 'Verbinden, ontmoeten, plezier hebben met elkaar. Dit doe ik graag.'

Christien: 'De Gein Express? Ik zou niet meer zonder kunnen.'

Conny: 'Ik ook niet.'

Meer weten over de Gein Express? Bel: 06 21 23 49 93 

 

 


 

Gein Express beste vrijwilligersorganisatie 2013

ontvangt de Nieuwegein Award

Dinsdag 4 feb 2014 

Zaterdagavond 1 februari tijdens de uitreiking van de verschillende Nieuwegein Awards is de Gein Express winnaar geworden in de categorie beste vrijwilligersorganisatie 2013.

De stichting Gein Express bestaat, inclusief bestuur, uit zo’n vijftig vrijwilligers die er samen voor zorgen dat inmiddels ruim 400 ouderen dagelijks kunnen genieten van een gezellig uitje.

Het bestuur bestaat uit: Ad Visschers, Harry Meerts, Harry Rietveld.

Projectleider: Gery Eikelboom.