LET OP!

Het Stadspas-programma vindt u onderaan deze pagina

 

De algemene informatie vindt u voortaan rechts bovenaan onder de kop:

'Meer', en 'Onze Spelregels'.

  


 

4 augustus 2019

Beste leden, door ingrijpen van de website eigenaar, kunnen er helaas geen afbeeldingen meer geplaatst worden tussen de teksten.

 

Dit schijnt een technische oorzaak te hebben.

Ik hoop dat u daar begrip voor heeft.

Met vriendelijke groet, Ad Vos webmaster.

 

 


  

 

Basisprogramma augustus/september 2019

  

Maandag 12 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Rondrit Zuid Hollandse kust.

 

Even uitwaaien aan de kust! Verrassende dorpen, uitgestrekte bloemenvelden, duinen en het strand, recreatie-gebieden en waterplassen. En we pakken beslist een terrasje. Heerlijk! Als de visboer er staat, kopen we misschien een bakje lekkere kibbeling. Wie gaat er mee?

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

 

Dinsdag 13 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Dagje Gorinchem.

  

Gorinchem is een echte vestingstad, prachtig gelegen aan de Merwede en de Linge. Rond 1600 werd de middeleeuwse stad een ‘moderne’ vesting. De oorspronkelijke vestingwallen met bastions zijn nog vrijwel helemaal intact. Het wandelpad over de vestingwallen loopt helemaal rond en geeft prachtige uitzichten over de rivieren. Het is ook leuk om door de smalle steegjes van de oude vesting te dwalen en te snuffelen tussen antiek en curiosa.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 10,-- p.p.

 

Woensdag 14 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Zomerbraderie in Noordwijk.

Alweer zo’n gezellige zomermarkt!
Vandaag midden in het centrum van Noordwijk aan Zee. Met sfeervol ingerichte kramen en een ruime keuze aan kleding, sieraden, woon-accessoires etc. Er is genoeg lekkers te eten en te drinken zodat u ruim kunt genieten. En met het strand op loopafstand kan dit bezoek een leuke afwisseling zijn.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 19,-- p.p.

 

Donderdag 15 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Bezoek Botanische Tuinen te Utrecht.

 

Botanische tuinen zijn er in de eerste plaats voor onderwijs en onderzoek. De tuinen (vroeger ook wel aangeduid als 'Hortus Botanicus') hebben in Utrecht een eeuwenlange traditie. Hier zijn de mooiste planten uit de hele wereld te zien in een aantal verrassende tuinonderdelen. Ook de Vlinderkas is weer open!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 8,-- p.p.

-Entree tuinen voor 65+ is € 7,-- / met museumkaart gratis.

 

Vrijdag 16 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Boottocht IJsselstein + lunch bij Marnemoende (start 11.30u).

 

Een prachtige vaartocht over de Hollandse IJssel inclusief lunch in restaurant Rivers bij jachthaven Marnemoende. Dit is de enige jachthaven aan de Hollandse IJssel tussen Utrecht en Gouda. Wij varen richting Montfoort langs de nieuwe havenwoningen, zien de "nederzetting" ’s-Heerendijk en genieten van deze schilderachtige omgeving. Na een tocht van ongeveer 50 minuten komen we bij restaurant Rivers. Lunchen met uitzicht over de landerijen is een feest op zich. De schipper vaart u daarna weer terug naar IJsselstein waar wij tegen 15.00 uur aankomen bij de opstapplaats.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 6,-- p.p.

-Kosten boottocht incl. lunch € 28,50 p.p.

NB Bij annulering betaalt u de kosten van het ticket. Zie onze voorwaarden.

 

Zondag 18 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur

Zuiderzeemuseum Enkhuizen.

 

Alweer een uitje dat al lang op uw verlanglijstje staat! Hoe zag het leven eruit aan de vroegere Zuiderzee? Beleef en bekijk het in het Zuiderzeemuseum. Wandel langs de authen-tieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied in het prachtige buitenmuseum. Langs de visrokerij, waar in het seizoen de vis hangt te roken en langs de winkels en woonhuizen. In het buitenmuseum staan ruim honderd panden uit het voormalige Zuiderzeegebied.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 25,-- p.p.

-Entree museum € 17,-- p.p. /met museum- of BankGiro VIPkaart gratis!

 

Maandag 19 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 11.00 uur

Bij Rebecca op de Camping in Enspijk. 

 

Het wordt een leuke traditie, want ook dit jaar nodigt onze chauffeuse Rebecca u uit bij haar op de gezellige camping midden in de Betuwe! Zij verzorgt een uitgebreide en smakelijke lunch en koele drankjes. Wie houdt er van spelletjes?

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 10,-- p.p.

-Entree camping € 3,-- p.p. / kosten lunch € 10,-- p.p.

 

Dinsdag 20 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Creatieve Markt in Katwijk.

In het zomerseizoen is er elke dinsdag een Toeristenmarkt in het centrum van Katwijk aan Zee met 130 kraampjes. Op het Andreasplein is vandaag tevens een Creatieve Markt, als onderdeel van de grote toeristenmarkt. Op dit plein staan 25 kramen vol kunst en creativiteit. Diverse kunstenaars verkopen hier hun bijzondere kunstwerken. Er is kunst voor ieders budget. Van prachtige schilderijen tot leuke hebbedingetjes. Alleen kijken is ook leuk!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

 

Woensdag 21 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Rondrit Posbank.

 

Dit is de mooiste tijd om de genieten van de paarse heidevelden. De heide bloeit van half augustus tot half september. Het is er nu op zijn mooist: het heuvelige landschap aan de voet van de Posbank staat in bloei. Overal zie je paarse heide tot zover het oog reikt. En het ruikt ook nog eens heerlijk. Boekt u maar snel, want deze tocht is elk jaar heel populair! Bij veel ‘reserves’ zullen we deze toch beslist herhalen!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

 

Donderdag 22 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Landgoedfair Mariënwaerdt.

 

In 1995 begonnen om het grote publiek te laten kennismaken met bijzondere, ambachtelijke producten, en nu, 25 jaar later, één van de langst bestaande fairs van Nederland. Vier dit jaar samen met hen feest! Het wordt weer een Landgoedfair met geheel biologische catering, een gezellig foodfestival en leuke workshops voor jong en oud! Maar natuurlijk zijn er ook weer de demonstraties in de ring, gezellige terrasjes, muziek, kleding & accessoires, buitenmeubelen, antiek en brocante.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 10,-- p.p.

-Toegang fair is € 7,50- p.p. (speciale prijs vanwege het jubileumjaar!)

 

Vrijdag 23 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur

Rondvaart Biesbosch (vertrek 12.30u).

 

Lekker genieten aan boord van De Zilvermeeuw dwars door het Nationaal Park de Biesbosch! De boot heeft een groot panoramadek, waardoor u kunt genieten van een wijds uitzicht. Het buitendek biedt plaats aan ruim 200 passagiers. De beneden salon is voorzien van een invalidentoilet. De bar aan boord is open! Drankjes zijn voor eigen rekening. De rondvaart duurt 2 uur!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

-Kosten rondvaart € 12,50 p.p. exclusief drankjes.

Bij annulering betaalt u de kosten van het ticket. Zie onze voorwaarden!

 

Zondag 25 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Midzomermarkt op de Dappermarkt te Amsterdam.

 

Van buurtmarkt tot wereldmarkt! Ruim 100 jaar geleden werd de Dappermarkt officieel een marktplaats en de markt staat bekend als de meest betaalbare en multiculturele markt van Amsterdam. Op deze zondag wordt er een speciale zomermarkt gehouden! Marktmannen en vrouwen doen hun best om het u naar de zin te maken. Dat wordt gezellig!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

 

Maandag 26 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Bezoek SHIP en de Sluizen van IJmuiden.

 

Ten noorden van IJmuiden liggen een paar imposante zeesluizen. Aan de oever van deze sluizen vindt u het informatiepunt SHIP. Hier vindt u informatie over de bouw van een nieuwe zeesluis in deze omgeving. Vanaf het dak van het informatie-centrum kunt u de bedrijvigheid in de wijde omgeving bekijken en binnen in het centrum vind je een moderne expositie. Het sluiscomplex is hier ook op schaal nagebouwd zodat je makkelijk kunt zien hoe de sluis er uiteindelijk uit gaat zien.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

 

Dinsdag 27 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Heidemarkt in Ede (vanaf 12u).

 

De Heideweek in Ede, een feestweek en één van de grootste evenementen van Gelderland. Tijdens de bloeitijd van de heide vinden er verspreid over alle dorpen van de gemeente Ede meer dan 70 evenementen plaats waaronder traditioneel de Heidemarkt op de dinsdag. O.a. in Ede Zuid aan de Parkweg met zo'n 80 kramen, gezellige terrasjes, foodtrucks, muziek en kinderattracties.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

 

Woensdag 28 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 09.30 uur

Kröller Müller Museum te Apeldoorn.

 

In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Goghverzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast zijn er topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. In een van de grootste beeldentuinen van Europa staan ruim 160 sculpturen van beeldbepalende kunstenaars.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

-Entree: Het museum ligt midden in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daarom betaal je als museumbezoeker ook entree voor het park. Dat geldt ook voor Museumkaarthouders.

-Combiticket (museum + park) kost € 19,50 p.p.

-Ticket museum + park kost € 9,95 met museum- of Bank Giro VIPkaart.

 

Donderdag 29 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur

Dag/Boottocht naar Heusden (vertrek 11.00).

 

Nadat u bent opgestapt aan de Zuid Willemsvaart verlaten we de haven van Den Bosch. We varen over de Dieze naar het dorpje Engelen alwaar we de sluis in gaan. In de sluis maakt u het schutten van dichtbij mee. Op de Maas passeren we Bokhoven, Ammerzoden en Well. Twee uur na vertrek komen we in het fraaie vestingstadje Heusden.
Daar bent u 2 uurtjes vrij. Omstreeks 15.00u vertrekken we weer naar Den Bosch, alwaar we rond 17.00 uur weer aankomen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

-Kosten boottocht € 25,50 p.p. Incl. koffie met een Bossche Bol aan boord!

Bij annulering betaalt u de kosten van het ticket. Zie onze voorwaarden!

 

Vrijdag 30 augustus 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Lunch bij Restaurant Tiramisu te Hilversum.

 

Ook bij onze eetuitjes proberen we wat afwisseling te creëren. Daarom vandaag in Italiaanse sfeer. Bij Tiramisu by George maken ze zelf verse Italiaanse panini uit de steenoven, hebben ze de lekkerste antipasti, pizza’s, pasta’s of andere primi. Uiteraard mag daarop de Tiramisu by George niet ontbreken.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 13,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

 

 

 


 

 

 

SEPTEMBER 2019

 

 

Zondag 1 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur

Koopzondag in Antwerpen.

Elke eerste zondag van de maand zijn de winkels open in de binnenstad. De naam Antwerpen zou een verbastering zijn van het woord "handwerpen". Volgens de legende zou de reus Antigoon van iedere schipper die op de Schelde passeerde een hoge tol eisen. Indien men weigerde te betalen werd door de reus genadeloos een hand afgehakt. Uiteindelijk heeft de heldhaftige Romein Brabo de reus overmeesterd en hem zelf de hand afgehakt. Kijkt u maar naar het enorme standbeeld op de Grote Markt, de Brabo-fontein.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 28,-- p.p.

 

Maandag 2 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Praalwagens Bloemencorso Zundert.

De praalwagens die zondag in de optocht hebben meegereden, staan in vol ornaat op het tentoonstellings-terrein. We gaan deze vandaag bekijken. Gidsen lopen rond en vertellen hun verhaal. Op corsomaandag staat Zundert in het teken van sfeer en gezelligheid.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,50 p.p.

-Entree tentoonstellingsterrein € 3,50 p.p.

 

Dinsdag 3 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 09.30 uur

‘Lang leve Rembrandt’ in het Rijksmuseum, Amsterdam.

Op de geboortedag van Rembrandt openden 693 kunstenaars hun eigen tentoonstelling in het Rijksmuseum: Lang Leve Rembrandt. Van basisschoolleerling tot gevestigd kunstenaar en van controller tot meubelmaker, honderden kunstenaars brengen een eerbetoon aan de grote meester. Te zien zijn o.a. 96 versies van De Nachtwacht, 253 kinderkunstwerken en 132 kopieën van Rembrandts zelfportretten.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

-Entree € 20,-- / gratis met museumkaart of VIP-kaart BankGiroloterij.

 

Woensdag 4 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 09.30 uur

Huifkartocht op strand Zandvoort. (aanvang 13.00 uur).

Een tocht van een uur met een grote huifkar over het strand van Zandvoort. Op de bok zit Bram. Hij vertelt onderweg spannende verhalen en geeft informatie over strand en zee. Na afloop eten we met z’n allen knapperige frites met een kroket in het strandpaviljoen Ahoi. Hierbij wordt koffie/thee/ranja geserveerd. 

NB Vanwege de flinke opstap in de kar is er voldoende hulp aanwezig bij het instappen!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

-Kosten huifkartocht € 15,-- p.p. incl. tocht, lunch en drankje.

Bij annulering betaalt u voor het ticket. Wij hebben nl al gereserveerd!

 

Donderdag 5 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 16.00 uur

Eten bij Bregje in Haastrecht.

Proeflokaal Bregje is inmiddels bij u zeer gewild. Vandaag gaan we weer naar Haastrecht, aan de Grote Haven. Een drie-gangen keuzemenu voor slechts € 14,50 exclusief drankjes. Waarom zou u zelf nog koken?

-Kosten voor vervoer en begeleiding €11,-- p.p.

-Maaltijd voor eigen rekening.

NB Dit uitje is al volgeboekt met de reserves van vorige maand!

 

Vrijdag 6 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Rondvaart met Veluvia in Harderwijk (aanvang 13.30 uur). 

Veluvia is niet alleen een restaurant, maar het is ook dé plek als startpunt voor uw vaarbeleving in Harderwijk. Het ligt direct aan de haven van Harderwijk op de oorspronkelijke werf. Vanuit deze historische plek stappen we om 13.30 uur aan boord van de salonboot Jacoba van Reijer Dzn. We maken een mooie rondvaart van een uur.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

-Kosten rondvaart € 11,-- p.p.

 

Zondag 8 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Havenfestival in Almere.

Het Almere Haven Festival bestaat uit het proeven van heerlijke gerechten, biertjes en wijnen en genieten van verschillende concerten en klassieke muziek. Ook kun je varen op botters over het Gooimeer, struinen over de kunstmarkt en de brocante- en antiekmarkt en kijken naar verrassende straatoptredens.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

 

Maandag 9 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 08.45 uur

Lady’s Day bij Vander Klooster in Boskoop (aanvang 10.15 uur).

Bij binnenkomst worden we ontvangen met koffie en een heerlijk gebakje. Daarna volgt een modeshow. De mannequins dragen sportieve en draagbare kleding. Dus voor iedereen betaalbaar! Hierna staat een lekkere lunch klaar, waarna we zelf gaan passen! En misschien wel kopen! We sluiten af met een advocaatje en rond 15.00 uur keren wij huiswaarts.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

-Kosten Lady’s Day incl. koffie/gebak/lunch € 5,-- p.p.

Bij annulering betaalt u het ticket. Wij hebben nl al gereserveerd!

 

Dinsdag 10 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Rondrit Groene Hart.

Vandaag een route die u dwars door het Groene Hart voert. Langs de kronkelende Meije, tussen het water van de Reeuwijkse Plassen door, langs grazende koeien, ruisende rietkragen, schonkige knotwilgen en alles wat het Groene Hart zo prachtig maakt.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

 

Woensdag 11 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

‘Ooievaart’ rondvaart Den Haag (aanvang 14.00u).

Tijdens een 1,5 uur durende rondvaart door het centrum van Den Haag wordt u onder de vleugels genomen van de vrijwilligers van stichting de Ooievaart. De schipper manoeuvreert u vakkundig door de prachtige grachten van Den Haag, terwijl de gids de bezienswaardigheden toont.
Het is een open boot, maar er zijn eventueel poncho’s en dekentjes!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 18,-- p.p.

-Kosten rondvaart € 12,-- p.p. NB Niet geschikt voor rollatorgebruikers!

Bij annulering betaalt u de kosten van het ticket. Zie onze voorwaarden!

 

Donderdag 12 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Boottocht naar Heusden (vertrek 11.00).

We hebben al veel klanten blij gemaakt met deze leuke dagtocht. Dit is uw laatste kans dit seizoen! Vanaf de haven van Den Bosch varen we over de Dieze naar het dorpje Engelen alwaar we de sluis in gaan. In de sluis maakt u het schutten van dichtbij mee. Op de Maas passeren we Bokhoven, Ammerzoden en Well. Twee uur na vertrek komen we in het fraaie vestingstadje Heusden. Daar bent u 2 uurtjes vrij. Omstreeks 15.00u vertrekken we weer naar Den Bosch, alwaar we rond 17.00 uur weer aankomen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

-Kosten boottocht € 25,50 p.p. Incl. koffie met een Bossche Bol aan boord!

Bij annulering betaalt u de kosten van het ticket. Zie onze voorwaarden!

 

Vrijdag 13 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Glas- en Kunstdagen in Leerdam.

Glasstad Leerdam staat het 2e weekend van september geheel in het teken van glas. Drie dagen lang kan iedereen gratis genieten van glas, kunst, en nog veel meer. Naast stands voor galeries die oud en modern glas en bijzondere collecties tonen op de Zuidwal, zijn er in het centrum veel activiteiten. 

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 12,50 p.p.

 

Zondag 15 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 08.30 uur

Boerenmert in Hapert.

Op de Boerenmert zijn diverse oude ambachten en creaties te zien waardoor men zich kan inleven in de tijd van 1900 tot 1950. Hapert verandert op die manier naar een heus openluchtmuseum. Een aanrader is de unieke historische optocht die twee keer op deze dag door het dorp trekt. Op de grote braderie met ca 200 kramen, waar uw gulden nog een daalder waard is, kunt u plezierig aankopen doen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 25,-- p.p.

-Entree € 3,-- p.p.

 

Maandag 16 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 09.15 uur

Varen met de Jordaanboot (Ouderenfonds) (inschepen om 11.00 uur / afvaart om 11.30 uur).

Wilt u een echt ouderwets gezellig Amsterdams feest mee maken? Dat kan op MS De Jordaan. Op deze feestboot vindt u een oergezellige Jordanese huiskamer en en traditioneel Amsterdams Café. Het arrangement betaat uit een muziekvaart, een lunch met soep en diverse broodjes en een heerlijk nagerecht inclusief alle drankjes. U vaart over het IJ. Met natuurlijk veel meezing-muziek!

NB Niet geschikt voor rolstoelgebruikers!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,--

-Kosten boottocht € 22,-- p.p. incl. koffie/gebak/lunch/drankjes

Bij annulering betaalt u de ticketkosten. Zie onze voorwaarden.

 

Dinsdag 17 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Dagje Den Bosch.

Brabantse gezelligheid! Wilt u lekker wandelen door de prachtige binnenstad? Of winkelen? Prima, doen! Of wilt u de St. Jan bezoeken? Probeer dan aan de buitenkant de ‘engel met het mobieltje’ te vinden. En vergeet niet dat een bezoek aan Den Bosch niet compleet is zonder een kopje koffie met Bossche Bol.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 15,-- p.p.

 

Woensdag 18 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Lunch bij Restaurant Robberse Eiland te Loosdrecht.

Deze prachtige locatie ligt direct aan het water, midden in een natuurgebied. Op het idyllisch terras kunt u de schoonheid ervaren van dit uniek stukje Nederland. Maar ook binnen is het knus en kunnen wij terecht voor een heerlijke lunch en eindeloos van het uitzicht genieten.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 12,50 p.p.

-Lunch en drankjes zijn voor eigen rekening.

 

Donderdag 19 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 09.30 uur

Lunchconcert Muziekgebouw Aan ’t IJ, Amsterdam (aanvang 12.30 uur).

Muziekgebouw aan ’t IJ is 15 juni 2005 geopend door HM Koningin Beatrix. Het ontwerp van het Deense architectenbureau 3xN werd meermaals bekroond. De Grote Zaal (725 stoelen) heeft een ongekend goede akoestiek. Zo zijn het plafond, de wanden en vloerdelen beweegbaar.
Op deze manier zijn akoestische eigenschappen als nagalmtijd voor ieder concert optimaal af te stemmen. Het lunchconcert vandaag wordt gegeven door de jonge Nederlandse pianist Ramon van Engelenhoven.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

-Entree gratis.

 

Vrijdag 20 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Verrassingsrondrit.

Het blijft een plezier om deze ritten te plannen. De chauffeur en begeleidster hebben alle vrijheid om een rit naar keuze uit te zetten en u, als onze gasten, zijn steeds weer enthousiast over de gekozen route en restaurants. Laat u verrassen en geniet natuurlijk ook van het gezelschap van uw gezellige medepassagiers.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

 

Zondag 22 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Praalwagens Fruitcorso in Tiel.

Fruit, zoals u het nog nooit heeft gezien! Zaden, waarvan u het bestaan niet kende. Alles is verwerkt in de praalwagens. Vandaag gaan we naar het tentoonstellingsterrein om deze wagens te bekijken.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 13,-- p.p.

-Entree is gratis.

 

Maandag 23 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Lunchen bij Theehuis ’t Hooge Erf, Lage Vuursche.

't Hooge Erf ligt op het hoogste punt van de noordelijke Utrechtse Heuvelrug. Vandaar de naam. Wat u ook doet, hoe uw pet ook staat, in welk jaargetijde dan ook, in Theehuis 't Hooge Erf met zijn unieke terras zullen al uw zintuigen aan hun trekken komen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 12,50 p.p.

 

Dinsdag 24 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur

Bezoek Palingrokerij Moergestel (aanvang 13.00 uur).

Via een mooie route door Brabant komen we aan in Moergestel. We worden ontvangen met een kop koffie en krijgen uitleg over de paling. Daarna een bezoek aan de kwekerij en de rokerij. Tussendoor krijgen we een toastje met paling. Na afloop kunt u in de winkel heerlijke verse paling kopen.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 22,50 p.p.

-Kosten rondleiding € 8,-- incl. koffie/rondleiding/toastje paling

Bij annulering betaalt u de ticketkosten. Wij hebben nl al gereserveerd!

 

Woensdag 25 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 09.00 uur

Bezoek Kleef.

Ongeveer 10km van Nijmegen en net over de Duitse grens ligt het kleine stadje Kleef (Duits = Kleve). Kleef is op een heuvel gebouwd en de hoogte-verschillen in de stad geven u het gevoel in het buitenland te zijn. Kleef trekt veel Nederlanders die voordelig inkopen komen doen. In Kleef vindt u dan ook veel winkels, restaurants en cafés. Bezienswaardigheden zijn: Kasteel Schwanenburg, de Stiftskirche en Museum Kurhaus.

NB Let op, het centrum van Kleef is heuvelachtig, dus niet geschikt voor rollatorgebruikers!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 27,50 p.p.

 

Donderdag 26 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Bezoek aan de ‘9 Straatjes’ in Amsterdam.

De 9 Straatjes zijn een aantal winkelstraatjes in Amsterdam-Centrum. De straatjes verbinden de Prinsengracht, de Keizersgracht, de Herengracht en het Singel met elkaar. Hier vind je de mooiste spullen, de hipste winkels en de meest bijzondere horeca. Maar ook: een prachtig inkijkje in de eeuwenoude architectuur van de Amsterdamse grachtengordel.

NB: Door vervelende keitjes is dit niet geschikt voor rollatorgebruikers.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 16,-- p.p.

 

Vrijdag 27 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Lunch in Restaurant ’t Rijck, Buitenplaats Kamerijck in Kamerik.

Buitenplaats Kameryck ligt in het prachtige Groene Hart van Nederland. De locatie ligt pal aan de Eend, een plas die door zandafgraving is ontstaan. Restaurant ’t Ryck wil zich profileren als een ongedwongen plek waar je heerlijk kunt eten. Het interieur is eigentijds. De omgeving wordt naar binnen gehaald door grote glazen gevels rondom.

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 10,-- p.p.

-Maaltijd is voor eigen rekening.

 

Zondag 29 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 14.00 uur

Dinercruise Rederij Leerdam (van 16.00 - 19.00u).

U maakt met Rederij Leerdam een mooie tocht over de Linge, terwijl u geniet van een heerlijk diner. Tijdens een 3 uur durende vaart zal een smakelijk en attractief warm en koud buffet worden gepresenteerd. Als de trossen los gaan is de kombuis reeds bevoorraad en zal tijdens de vaart de laatste hand worden gelegd aan het uitgebreide buffet. Daarna kunt u aan tafel!

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 12,50 p.p.

-Kosten buffetcruise € 30,-- p.p. exclusief drankjes.

Bij annulering betaalt u de kosten van het ticket. Zie onze voorwaarden!

NB Dit uitje is al volgeboekt met de reserves van vorige maand!

 

Maandag 30 september 2019 - U wordt opgehaald vanaf 10.00 uur

Rondrit langs de kust.

Even uitwaaien aan de kust! Verrassende dorpen, uitgestrekte bloemenvelden, duinen en het strand, recreatiegebieden en waterplassen. En we pakken natuurlijk een terrasje. Heerlijk! Als de visboer er staat, kopen we misschien een lekker visje. Wie gaat er mee?

-Kosten voor vervoer en begeleiding € 20,-- p.p.

 

 

  

 

  

 

 

 

 

Programma Stadspashouders augustus/september 2019

Bij alle uitjes halen we u vanaf 10.00 uur thuis op en wordt u weer netjes teruggebracht

 

Augustus

zaterdag   24 augustus     Bij Rebecca op de camping in Enspijk

zaterdag 31 augustus       Bezoek Delft

 

September

zaterdag     7 september    Visserijdagen in Spakenburg

zaterdag  14 september    Botterdagen in Elburg

zaterdag  21 september    Bezoek Delft

zaterdag  28 september    Verrassingsrondrit